Posiadacie Kochane ekspres ciśnieniowy lub lubicie świeżo mieloną kawę? A może macie w swoim otoczeniu osoby, którym dobra jakościowo, przepyszna w smaku kawa ziarnista mogłaby sprawić przyjemność? Pracujecie w firmie, która poszukuje dostawcy kawy? Jeśli odpowiedź na któreś z tych pytań brzmi tak... mam dla Was dzisiaj propozycję przepysznych, aromatycznych kaw ziarnistych :)
Rodzima, rzemieślnicza palarnia kawy Coffee Style oferuje świeżo paloną kawę ze szlachetnych ziaren najwyższej jakości. Prażona mistrzowską metodą Slow Roasted. Najlepsza kawa ziarnista marki Premium - Luciano Cafe wspaniale nadaje się do zaparzania w ekspresie ciśnieniowym i nie tylko... młynek, woda, kawa, odrobina cukru trzcinowego / miodu i otrzymujemy wspaniały, aromatyczny i pobudzający napar. Daleko mi do etatowego kawocholika, jednak doceniam smak kaw Luciano Cafe. :)
Miałam okazję wypróbować trzy kawy... trzy smaki... trzy niezwykle aromatyczne napary :) Za kilogram kawy Coffee Style należy zapłacić od 45 do 69 zł netto :) Jednak... przy zamawianiu do punktów gastronomicznych, firm więcej niż 5 kg w miesiącu: możliwe jest negocjowanie ceny. Warto wiedzieć, że z jednego kilograma kawy ziarnistej uzyskuje się średnio 125 filiżanek kawy.
Verona Style, czyli 100% Arabica, pochodząca między innymi z Etiopii, Kostaryki i Gwatemali to jedna z najdroższych kaw Coffe Style (69 zł netto/kg). Nuty i aromaty, które można w niej wyczuć to między innymi: migdały, czerwone jabłko, cytrusy, cukier trzcinowy, jagody, limonka, jaśmin. To aromatyczna i mocna kawa, która szybko stawia na nogi :)
Sanremo Style, czyli 80% Arabica + 20% Robusta, to kawa delikatniejsza. Można wyczuć w niej nuty: jagód i cytrusów, ciemnej czekolady, cukru trzcinowego, śliwki i owocową kwasowość. To wyrazisty smak dla najbardziej wymagających podniebień.
Modena Style, czyli 60% Arabica + 40% Robusta, to najdelikatniejsza z kaw prezentowanych dzisiaj przeze mnie, a także najtańsza. Smakiem jednak dorównuje poprzednim dwóm :) Jagodowa kwasowość, borówki, jaśmin, cukier trzcinowy, posmak winny, orzechy włoskie... to prawdziwe szaleństwo dla kubków smakowych :) To idealna kawa dla wielbicieli espresso oraz Latte i Cappuccino.
Baristką z prawdziwego zdarzenia to ja nie jestem, ale prawdziwie subiektywnie swoje wrażenia z picia tych kaw opisałam ... jak u Was się sprawdzą? O gustach się nie dyskutuje, można jedynie je przedstawiać ... zrobiłam to jak najrzetelniej potrafię :-)) Smacznego:-)
Najlepszą kawę piłam ostatnio w Wietnamie! Mocną, gęstą z lekkiem aromatem czekolady , ale nie aromatyzowaną! Pomimo swej mocy nie ma w niej śladu goryczy ani kwaskowości, który często towarzyszy mocno palonym kawom. Pozdrawiam znad filiżanki kawy ;))
OdpowiedzUsuńOd wielu lat piję kawę rozpuszczalną i mimo wielu prób powrotu do mielonej kawy ziarnistej, nie mogę się przestawić. Za to mój Mąż pija tylko kawę z ciśnieniowego ekspresu. Gdy skończą się zapasy, być może zamówię tę, którą dziś polecasz:)
OdpowiedzUsuńkawa to dla mnie obowiązkowy punkt każdego dnia, rano piję zawsze pół litra . jestem smakoszem :)
OdpowiedzUsuńpiję tylko świeżo zmieloną kawę- taka jest zdecydowanie najlepsza:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kawę, szczególnie czarną, zrobioną ze świeżo zmielonego ziarna ;)
OdpowiedzUsuńNajbardziej smakują mi kawy we Włoszech. To prawdziwe bogactwo smaków.
OdpowiedzUsuńUwielbiam świeżo zmieloną kawę a piję tylko espresso.
Pozdrawiam:)
Nie pijam kawy w ogóle.
OdpowiedzUsuńKawa? Nie dziękuję, zdecydowanie wolę herbatę. Miło mi, że do mnie zaglądasz :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię zapach świeżo mielonej kawy. Pijemy kawę z ekspresu również chociaż nie codziennie. Myślę, że się skuszę na tę kawę. Polecałaś herbatki, zamówiłam i nie zawiodłam się. Zamawiam je dla siebie i innych. Myślę, że tym razem może być podobnie. Pozdrawiam:):):)
OdpowiedzUsuńTaka ziarnista na pewno aromatyczna,świeżo zmielona ;) Musi być pyszna
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką kawę, mam ekspres z młynkiem to już w ogole mogę się cieszyć aromatem świeżej zmielonej kawy.
OdpowiedzUsuńUwielbiam świeżo mieloną dobrą kawę :)
OdpowiedzUsuńCzęsto chodzę do Etnocafe w Warszawie. Uwielbiam ich ziarna :) Pozdrawiam kawoszy